Global Sound System

Австралийският феномен tyDi и неговото 60-минутно шоу Global Sound System - събота, 9:00 ч. вечерта.

tyDi 

 

 

 

Sound Of Now

Шоуто на шведския продуцент Mikael Weermets всяка събота сутрин от 9:00 ч.

Mikael Weermets 

 

Sautufau Radio Show

Всяка събота сутрин от 8:00 ч. - Sautufau Radio Show с Аngel Gravagno.

Sautufau 

 

Behind The Iron Curtain

Вторник, 1 час след полунощ.

Umek 

 

Новите предавания по Алфа

Markus SchulzThomas GoldBonzai Basik Beats

Макар и с редуцирано ефирно покритие (102 MHz Ботевград и скоро 92.3MHz Силистра,  98.5MHz Пазарджик, 89.5MHz Гоце Делчев, 97MHz Перник), Алфа Радио продължава да доставя на своите слушатели най-доброто от електронната денсмузика 24/7. Още 6 предавания на световни диджеи и лейбъли станаха част от програмата на българското партирадио. Французинът Louis Botella с вече утвърдения си слот за радиомикс в петък от 10ч. предиобед; испанецът Ivan Pica със своето Basic Music радио шоу - събота, в полунощ; гигантът Markus Schulz и двучасовото Global DJ Broadcast - всеки четвъртък от 1ч. след полунощ; големият германец Thomas Gold с едночасов микс всеки вторник от 18ч. и най-новите - предаването на белгийския лейбъл Bonzai Progressive - Bonzai Basik Beats във вторник от 19ч. и едночасовият радиомикс на украинеца Boris Roodbwoy - Dance Club Mix в понеделник от 22ч.  Новата фенстраница на Алфа във Facebook вече набра повече от 10 000 почитатели, станете част от тях, слушайте и танцувайте в мир :)

 Louis BotellaBoris RoodbwoyIvan Pica

 

Новите предавания по Алфа

3 предавания ще подгряват петъчния предиобед по Алфа радио. От 9:00ч. ще е новият час на свежия радио микс на диджеите от Холандия Patrick Hagenaar & Alistair Albrecht. Oт 10:00 ще слушате радио шоуто на Louis Botella, а в 11:00 ще започва So, Happy in Paris? на зеленоокия французин Michael Canitrot. Своеобразен дебют по Алфа прави и големият Sander Van Doorn, чието авторско Identity радио шоу се настанява в петъците от 11:00 вечерта. Уважаемите слушатели могат да са в очакване още на двучасовото Global DJ Broadcast на Markus Schulz, радиошоуто на Ivan Pica, Black Hole Records, Andy Digweed и Thomas Gold. Подробности - скоро.

Michael Canitrot Sander Van Doorn

 

2000 and One ADE 2011 promo mix -тази събота по Алфа радио

Слушайте промо микс за Amsterdam Dance Event 2011 от световно известния диджей и продуцент 2000 and One - само в събота, 22 октомври 2011 г. в предаването Интересни времена от 11:00 ч.

 2000 and One

 

Момче дава ле в ремикса на Creamer & Lacoste вече по Алфа радио

mav&nina
Познат на всички с парчетата и ремиксите си като; “Something To Lose”, “Forget The World”, “The Healing”, “Hide U”, “Love In Traffic”, “Troy”, “Rapture” и много други, John Creamer реализира нов ремикс, резултат от работата му с Lacoste и българските артисти MAV & Нина Николина. Парчето се казва “МОМЧЕ ДАВА ЛЕ” и ще бъде реализирано първо в България, а вече е част от плейлистата на Алфа радио.

"Момче Дава Ле" е проект, по който се работи 10 години. През 1998 г. Михаил Вучков (MAV) открива тази народна песен благодарение на гайдаря от ансамбъл "Витоша" - Христо Шаллиев. Много скоро след това той пуска парчето на Нина, тъй като смята,че отношението й към българската народна музика е правилно и вярва, че тя ще прегърне идеята му. Трудностите по реализацията на проекта започват още тогава. Години наред не могат да открият DJ, който да усети парчето и да го вплете в симбиозно звучене с хаус музиката, тъй като неравноделният ритъм на народната песен с оказва непреодолим проблем. Стига се дори до момент, в който Михаил Вучков се изправя пред Ню Йоркският градски съд, след като решава да запише част от вокалите на "Момче Дава Ле" в подлез в Central Park, чиято акустика е уникална. Записът се случва през нощта, без участниците в него да знаят, че да се намираш в Central Park след един часа вечерта е криминално престъпление.

През 2010 г. проектът е активиран отново, като този път участниците в него се обръщат към различни български диджеи, а версията предложена от младия диджей и продуцент Richmond Clear ги грабва най-много, защото се доближава до това, което е търсено през всичките тези години. John Creamer се включва в проекта след като чува парчето и предлага да го ремиксира. Официалното видео към „Момче Дава Ле” ще е именно към неговата версия. 

През лятото на 2011 г. слушателите на Алфа радио се радваха на ремикса на Richmond Clear, от 06 октомври и версията на Creamer & Lacoste e част от плейлистата на партирадиото.


 

Chris Liebing, Morgan Page, DBN и Dr. Hoffman ще приветстват и българските си фенове от ефира на Алфа радио.

clr
Нов сезон – нови предавания партирадиото на България.
От септември 2011 в ефира на Алфа радио се настаняват удобно две от най-големите звезди в бранша – техно-гигантът Chris Liebing и номинираният за Grammy светлоок романтик Morgan Page. 
До името на Chris Liebing често стоят думи като “жива легенда”, “няма нужда от представяне”, “техно-титан” (а в този текст и “техно-гигант”) и пр. и това не е само защото промоутърите искат да опишат колкото се може по-цветисто това, което Liebing е за истинските почитатели на по-коравото направление в електронната музика. Стъпил шумно (с отличаващия го shranz саунд) на електронната сцена в средата на 90те години на миналия век (след задължителното за по-зрелите диджеи начало с хип-хоп и поп музика) и останал на същата тази сцена и до ден днешен. Диджей, продуцент, собственик на лейбъл, а напоследък и радиоводещ, Chirs Liebing има солидна маса почитатели по целия свят, включително и в България, където е идвал неведнъж. От септември т.г. седмичното му радио шоу CLR ще се излъчва и по Алфа радио. Шоуто стартира през 2009 г. и носи името на едноименния лейбъл на Liebing, който до същата тази година е бил кръстен на собственика си – Chris Liebing Recordings и тъкмо през 2009 е отбелязал 10 години на музикалния пазар. По повод юбилея тогава, Liebing и екипът му сменят името на лейбъла като инициалите остават същите, но значението им вече не сочи името на артиста, а това, което той прави през целия си живот – Create Learn Realize. Всеки вторник в полунощ по Алфа радио
ф
 Chris Liebing ще разговаря с артисти от твърдата страна на електронната денсмузика и ще представя техните продукции в рамикте на 60 минути. Премиерата е на 3 септември 2011.
На 2 септември пък е премиерата на Blind Spot – още едно от новите предавания
за новия сезон по Алфа. Два часа от най-доброто от техно сцената с атрактивния Dr. Hoffman и неговите гости – труженици предимно на techno-, minimal- и tech-house-полето. Blind Spot е рожба на Preston FM от Обединеното кралство и е в ефира и online на над 60 радиостанции по целия свят. Алфа радио става една от тях и ще излъчва шоуто всеки петък от 10 ч. вечерта.
м
Номинираният за награда Grammy Morgan Page също отбелязва засилено присъствие на вълните на Алфа. Продукцията на калифорниеца е добре позната на почитателите на електронната денсмузика по света и у нас. Траковете му The Longest Road, Strange Condition, Fight For You, I’ve Had Friends и многобройните му ремикси са част от фонотеката всяка уважаваща себе си радиостанция за съвременна денсмузика, каквато е и Алфа радио. The Longest Road в ремикса на Deadmau5 получава номинация за Grammy през 2009, а самият Morgan Page е номиниран за най-престижната музикална награда през 2011 за ремикса на Fantasy на Nadia Ali. През 2011 ще излезе и петият студиен албум на Morgan Page – In The Air. Пилотният сингъл със същото име е вече по върховете в денсмузикалните класации, включително и в Алфа Топ 40, а от 10 септември всяка събота от 2 ч. следобед по Алфа радио ще звучи едночасов микс с впечатленията на Morgan Page от все по-богатото и изключително благодатно поле на електронната музика.
Четвъртото ново предаване в ефира на българското партирадио е DBN Loves... радио шоуто на немската формация DBN. Един час с най-актуалната електронна денсмузика според  Djani Dzihan, Tobias Hahn & Patrick Kroepels (които са на тази сцена от повече от 15 години, но съвсем отскоро като домакини на радиошоу), по Алфа радио ще се излъчва всяка неделя от 2 ч. следобед.
дбн 

 

БГ артистите на Kavarna Dance Festival 2011 и 10 важни неща за фестивала


kdf
Kavarna Dance Festival 2011 намери своите БГ артисти! 
За последните 4 седмици на кастинга се записаха за участие  7 артистични двойки и 21 самостоятелни  DJ, сред които и една дама.
На феста  ще участва тя – Kidd Gerry  и още... любимците Ross & Spassoto, както и сравнително новият тандем  Milen Yanev & X-to.  
И в двата дни на феста от 19 часа, за един час ще свирят младите Mike Ape (22.07) и  Iusko (23.07).
На Kavarna Dance Festival 2011ще бъде премиерата на два дългоочаквани албума. На 22 .07, Guy Gerber ще представи новият си проект с P.Diddy (Guy Gerber търси помощ от феновете си за име на проекта и събира предложения на официалната си страница във Фейсбук).
На 23 .07 Dinka пък ще представи своя нов албум - Tales Of The Sun.

Ето накратко най–важните неща, които трябва да се знаят за Kavarna Dance Festival 2011!
- Фестивалът е на плажа в Каварна.
- Стартът за двата дни е от 19 часа – препоръчва се този час на влизане поради големия интерес. 
- Билети ще се продават и на място. 
- От 12 часа на 22.07 всички, които са спечелили награди от нашите медийни партньори ще могат да си ги получат пред входа на феста в специален пункт – MEDIA AND FREE PASS.
- Баровете ще работят само с жетони. Те ще се продават на входа на фестивала и около баровете. Един жетон е на цена – 3 лева.
- Всички напитки и храни ще са на една цена – 3 лева (т.е. един жетон!).
- И в двата дни на феста 22 -23.07 ще има организиран безплатен транспорт от спирка "Акациите", Варна - от 21.00 до 02.00 ч. на всеки час до Каварна и обратно .
- Безплатен къмпинг ще има до спортна зала в Каварна.
- През цялата нощ има транспорт от морето до града.
- На фестивала ще се влиза само един път! ( т.е. билетът не важи за многократно влизане и излизане на мястото на феста). При излизане  на вече проверен билет, той става невалиден за второ влизане.
 
Алфа радио е официален медиен партньор на първото електронно денсмузикално събитие в Каварна и ще има изнесено студио на територията на фестивала. 
 
Още статии...


Страница 4 от 6
Fedde Le Grand
Слушате ли Алфа Радио?
Приятели
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер