Начало Партита Информация за финалистите от DJPort Week

Информация за финалистите от DJPort Week

djportweekСлед като се проведе конкурсът на DJport и Alpha Radio много хора ни питаха какви хора са спечелилите, какво толкова повече са направили, че са успели да станат едни от десетимата печеливши. Е, скоро ще можете да разберете сами, защото от днес стартира така чаканата седмица с техните сетове в предаването Alpha Club. И за да добиете малко повече представа кой стои зад всеки конкретен микс събрахме малко информация за всеки от тях.

DJ George Sedyankov е на 20 години от град Девин, но в момента учи в ТУ София. Още от малък, когато е на места, където има човек, който пуска музика погледът му веднага се спира на него, а малко по-сериозно започва да се занимава с музика в 8-9 клас. Досега не е работил като диджей в клуб, но диджейството е една от основните цели в живота му.
Трудно му е да определи любимия си стил, набляга най-вече на electro и progressive, въпреки че го влече и trance. Любимият му диджей, особено след последното му участие в София е Tiesto.

Прочети мненията по темата във форума

Mephisto или Руслан Тодоров е на 26 години от град София. Програмист е и има малка фирма за компютри, като в момента учи и за второ висше - биотехнологии. От дете се запалва по eurodance, trance и диско, а в последствие и house.
Няма любим диджей, но пък има много диджеи, които харесва: Deadmau5, Jerome Isma-Ae, Ismael Rivas, Stan Kolev, Mark Knight, Funkagenda. Стилът му е ориентиран към progessive, tech. Свирил е в клуб Hedon и в бар Kadife, също така може да се похвали с няколко ремикса.

Antarez (Тодор Калев) е на 22 години от Сливница. DJ/Producer:не/не, сам за себе си казва "като запален почитател на диджейските сетове от време на време подготвям и собствени такива за удоволствие". Любимите му диджеи са Danny Tenaglia, Junior Vasquez, Victor Calderone, Carl Cox, Josh Wink, но над всички - Peter Rauhofer.
Най-любимият му стил е psy & goa trance-a, но харесва progressive, electro, tribal, качествени minimal и techno парчета, drum and bass.
"От кога слушам електронна музика:от 13-годишен...започнах с Жан-Мишел Жар и Вангелис; Astral Projection, Shpongle, Human Blue... ;Ясен
Петров и неговото предаване "До Границата На Виреене" оказаха огромно влияние при формиране на музикалните ми предпочитания, както и Алекс Мечев, DJ Стивън...Сега стиловете нямат значение... песента щом предизвиква положителна емоция в мен, значи всичко е наред =) "

Black Sea Deep или Павел Ночев на 23 години от София, занимава се и слуша електронна музика от "сравнително скоро - близо 6 години". Тогава завладян и вдъхновен от артисти като Matthew Dekay, Hernan Cattaneo, Dousk, DJ Tarkan, Kriece, CPM, Deep Mariano, Eelke Kleijn, Logiztik Sounds, NVO, Martin Garcia, Arthur Deep и други се ориентира към този стил музика и тя се превръща в начина му на живот.
Определя стила си като "creepy melodic deep progressive sound".

D-Wax & NoName: D-Wax се казва Димитър Гарабетов, роден е в Пловдив през 1992-ра година. Занимава се с диджеинг от около година и половина, а електронна музика слуша от 11 годишен, когато се зарибява по Astral Projection, Underworld, Chemical Brothers.
В момента най-силно му влияят имена като Digweed, Martin Garcia, Hernan Cattaneo, Gerardo Boscarino, Facundo Mohrr, а любимите му стилове са deep house, progressive и techno. NoName или Йордан Грозданов също е роден в Пловдив, но през 1991-ва година. Занимава се с DJ-инг от година и половина, а отскоро и с продуциране. Любимите му стилове са south-american progressive/deep progressive и tech house. Любими диджеи: Gerardo Boscarino, Marcelo Vasami, Facundo Mohrr.

Inert е 19-годишният Димитър, роден във Варна, но в момента живее в София ("При първа възможност се махам! Чувствам се хвърлен в ад").
Започва да се занимава с музика от около 2 години и половина, а преди година и половина започва пътят от тогавашния "project 1" и сегашния "project 40". По електронната музика се зарибява след като завлечен от няколко "батковци" преди около 5 години прекарва незабравими партита под звуците на тогавашното техно.
Въпреки че се занимава с tech house, любим стил му остава доброто старо techno "Но не "новият" етикет, който съвременната клубна сцена е наложила, а онова хубавичкото старичко техно. Обожавам!".
Гордее се, че вече е издавал за няколко лейбъла, между които родният USB Digital, Hoshi Digital, Tanzbal Digital (ремиксът му на Robert Babicz в конкурс на лейбъла стига челната седмица). Свои парчета е намирал в сетове на: Eddie Richards, Honey Dijon, Riva Starr, Ralph Falcon, Dirtybird, Harvey Mckay, Dj Misjah, Worthy, Mat Starr, Nathan Coles, Justin Martin, Jaimy James...
И като за последно нещо от него "Тепърва на белия свят ще излизат едни от най-добрите ми продукции!". Успех!

Chimaera или Димитър Тодоров е на 19 години от град Варна. Слуша електронна музика от около 15-16 годишен, когато го зарибяват ATB и няколко trance неща на Mauro Picotto.
През 2005-та година се влюбва в progressive звученето и най-вече deep&dark сферата му. Любими продуценти има много, но "за жалост вече почти всички от тях са "модерни" - кой прави electro, кой minimal...", но все пак от малкото, останали верни на стила си са Kintar, Moshic, Maindave, Dynamic Illusion, Lokitas, V-sag.
Любими диджеи: Tarkan, V-sag, Moshic, Clodagh, Escodero и особено PHM, "който е отговорен за най-хубавото парти, на което съм бил".
Други стилове, които наистина харесва са chill out, deep & tech house, deep house и най-истинската му любов old-school progressive звученето.

Ivan Qnev е на 18 години, зарибява се по този стил от около 2003-та година. Любими стилове - minimal, techno, tech house, а любимите му диджеи са Dandi e Ugo, Kanio, Cardo, Utku Dalmaz, Ahmet Sendil, Format:B, Leeks, Levan, Marc Romboy, Martin Eyerer, Octave, Barem...
Това, което ни хареса при него е, че откровено cподеля, че не е решил дали ще се занимава професионално с електронна музика, не е пускал никъде и няма издадени парчета, и просто ей така решил да направи сета си, за който резидентът на предаването DJ Versus сподели "сетът на Ivan Qnev - уникален". Явно, който си го може го може :)

Nickolay е 17-годишният Николай Цветков от Асеновград. Занимава се с музика от около една година, изкарал е курсовете на Ellectrica с Pacho B и Pepo. Един четвъртък в месеца пуска в клуб Плазма, Пловдив.
Стилът му се придържа към tech-house, minimal, techno. Любимите му диджеи са Valentino Kanzyani, Remo, Iv! & Groove.
Към диджейството гледа напълно сериозно и иска с това да се занимава в бъдеще "откакто се помня все човърках грамофона и на дядо ми касетофоните, нали знаеш, като малък как ти правят кръг от предмени и ти избираш един и това показва с какво ще се занимаваш като порастнеш - на мен ми се падна касетка..."

Yacho B e псевдонимът на 19-годишния Явор Христов от Варна. Въпреки че е завършил професионална гимназия по туризъм, музиката винаги е била важна част от живота му, като винаги е гелдал да е в крак с новите неща и така с течение на годините от dance (но не пропуска The Prodigy и Жан Мишел Жар) преминава на house, от най-леките му варианти със саксофони, китари и готини вокали към tribal, electro, progressive и стига до tech, minimal и techno, но все още продължава да слуша доста разнообразни неща като дори понякога psy trance и hard techno. Любимите му диджеи са доста от най-различни стилове: Deadmau5, Hatiras, Tim Xavier, Paul Rich, Boris Brejcha, Camea, Tony Rohr, Minilogue, Steve Lawler, Gregor Tresher и други.
Самото диджейство му идва отвътре от доста рано - като малъй се опитва да смесва песни с един касетофон и уредба, и най-голямото му удоволствие е да пуска музика на рожденните дни на приятелите си. През 2004-та година започва да прави миксове на компютъра си, но засега оставя музикалните занимания само като хоби.

Толкова за тях. Благодарим им, че намериха време да ни изпратят малко инфо за себе си. А ето още един път и датите, в които можете да ги слушате:

DJPORT WEEK @ Alpha Club

София - всеки делничен ден от 18:00 до 20:00 часа, Варна от 22:00 до 00:00 часа.

24.11 - Понеделник
- 1st Hour : Antarez
- 2nd Hour : BlackSeaDeep

25.11 - Вторник
- 1st Hour : Chimaera
- 2nd Hour : Inert


26.11 - Сряда -
- 1st Hour : D-Wax & NoName
- 2nd Hour : Yacho B

27.11 - Четвъртък -
- 1st Hour : George Sedyankov
- 2nd Hour : Ivan Qnev

28.11 - Петък
- 1st Hour : Mephisto
- 2nd Hour : Nickolay