Начало Партита Тридневни празненства за 13тия рожден ден на Алфа Радио

Тридневни празненства за 13тия рожден ден на Алфа Радио

alpha birthdayТри дни веселба готви за своите слушатели партирадиото на България на Първа пролет.
На 22 март 2009 г. създаденото във Варна Алфа радио навършва 13 ефирни години.
Забавленията започват още на 20 март, петък, когато ще е грандиозното Birthday NightFlightParty в прочутия варненски клуб ARROdance. Специален гост и капитан на „нощния полет” ще е гръцкият диджей и продуцент Джеймс Солид (James Solid), чието авторско шоу Body Language е част от плейлистата на Алфа вече 2 години.
По същото време ще има парти и в столичния клуб Червило, като там рожденият ден ще е двоен – на Алфа радио и на клуба. Специални гости ще са диджей Донс (DJ D.O.N.S.) и певицата Тери Би (Terri B).

На 21 март, събота, ще бъде третото издание на ъндърграунд-проекта на Алфа радио. Този път обаче, за разлика от предишните две ъндърграунд партита и мястото на провеждане, и диджей-списъкът за вечерта са предварително известни. Домакин на Alpha Underground B’day edition ще бъде отново клуб Jail, който се намира във вила Аква край Варна и където беше зимният ъндърграунд (1 декември 2008 г.). На диджейския пулт ще застанат двете нови звезди, които спечелиха конкурса DJ STARt, организиран от партирадиото през лятото на 2008 г. – DJ Stevey и DJ Pancho и още: диджей Версус (DJ Versus), който е резидент на предаването Алфа клуб и тандемът Рос и Спасото (Ross&Spassoto), които са сред най-обичаните варненски диджеи.

Навръх рождения си ден пък, в неделя, 22 март, Алфа радио ще зарадва слушателите си с 13 часов микс от 13 диджея – приятели и партньори на партирадиото.
Тридневната веселба ще се излъчва на честотите на Алфа радио в цялата страна – София, Варна, Добрич, Шумен, Габрово и Монтана.

Алфа радио започва излъчването си на 22 март 1996 година в град Варна. В началото програмата е предимно информационна, с новини на 20 минути.
В следващите години станцията се налага със съвременния си музикален формат.
От 2001 г. Алфа радио излъчва чрез предаватели и в градовете Добрич и Шумен.
На 17 март 2007 г. Алфа Радио започна излъчване и в град София, след като закупи честотата на столичното Радио Да.

От края на май 2008 г. е в ефир и програмата за Габрово и Монтана. До края на май 2009 г. ще стартира излъчване в градовете Ловеч, Ямбол и Ахтопол, а до края на годината ще е факт и програмата за Велинград, Самоков и Айтос, където Алфа радио също спечели лиценз за радиодейност.

Прочети мнения по темата във форума