Начало Партита Хаус-дивата Тери Би посвещава сета си от ADE на слушателите на Aлфа радио

Хаус-дивата Тери Би посвещава сета си от ADE на слушателите на Aлфа радио

star69Втората нощ на ADE (Amsterdam Dance Event, ADE) по Алфа радио ще мине под знака на Star 69 Records.
Основана през 1999та година от диджея и велик ремиксатор , носител на награда Грами Питър Раухофър (Peter Rauhofer), компанията Стар 69 (Star 69 Records) е сбъднатата мечта на страстните почитатели на денсмузиката.
След години усърдно диджействане и ремикси на парчета на прочути певици, начело с Мадона, Уитни Хюстън, Джесика Симпсън и Бритни Спиърс, Питър, който е австриец, започва да работи за себе си, като кръщава лейбъла си Star 69 (по името на последния му псевдоним Club 69). ]
В началото прави това, в което е най-добър – ремикси на популярни хитове, като през 2000та година дори печели награда Грами за най-добър ремиксатор.
Скоро след това започва да продуцира за собствения си лейбъл и сега за Стар 69 записват множество артисти, сред които Чус и Себайос (Chuss & Ceballos), Офер Нисим (Offer Nissim), Роби Ривера (Robbie Rivera), Саийд и Палаш (Saeed & Palash)  и др.
За вечерта на Стар 69 по време на 14тата международна конференция и фестивал за електронна музика в Амстердам са се записали 11 диджея и две певици.
Сред тях е и британското дуо Хокстън Хоорс (Hoxton Whores), чиито хит от пролетта на 2009 г. Devil Toy и досега се радва на голяма популярност сред слушателите на партирадиото на България. Гари Дедман (Gary Dedman) и Кевин Андрюз (Kevin Andrews) кръщават дуета си на името на района в Лондон, в който работят - Хокстън, но записват и под още едно име, също доста популярно в денсмузикалните среди – Диско Дарлингс (Disco Darlings).

Още едно познато от ефира на Алфа име има в списъка за нощта на Стар 69 на ADE – Стивън Лий (Steven Lee). Той е половинката от дуета Лий-Кабрера (Lee Cabrera, другата половинка е Албърт Кабрера), чиито хит от 2003г. Shake It (Move a Little Closer) потроши всички световни класации,  беше обявен за запис на годината, а през 2009та беше издаден в няколко нови версии, които са част от предаването Alpha Promo по българското партирадио.
Слушателите на Алфа ще имат шанса да чуят наживо и домакина на Стар 69 радиошоуто Нима Нас (Nima Nas), когото обикновено слушат на запис всеки понеделник от 22.00 ч.
Наживо във вечерта на Стар 69 ще пее и хаус-дивата Тери Би, която напоследък се изявява и като радиоводеща в собствено The Housecrunch радиошоу ( по Алфа радио всеки първи и трети четвъртък от месеца, от 21.00ч.). Тя ще посвети сета си на слушателите на обявеното за най-добро денсрадио в Югоизточна Европа.
Партито ще се излъчва директно от клуб Рейн в Амстердам на честотите на Алфа радио в цялата страна на 22 октомври, четвъртък, от 23.00 ч., с подкрепата на авиокомпания България Ер.

Прочети мнения по темата във форума