Начало Новини Chris Liebing, Morgan Page, DBN и Dr. Hoffman ще приветстват и българските си фенове от ефира на Алфа радио.

Chris Liebing, Morgan Page, DBN и Dr. Hoffman ще приветстват и българските си фенове от ефира на Алфа радио.

clr
Нов сезон – нови предавания партирадиото на България.
От септември 2011 в ефира на Алфа радио се настаняват удобно две от най-големите звезди в бранша – техно-гигантът Chris Liebing и номинираният за Grammy светлоок романтик Morgan Page. 
До името на Chris Liebing често стоят думи като “жива легенда”, “няма нужда от представяне”, “техно-титан” (а в този текст и “техно-гигант”) и пр. и това не е само защото промоутърите искат да опишат колкото се може по-цветисто това, което Liebing е за истинските почитатели на по-коравото направление в електронната музика. Стъпил шумно (с отличаващия го shranz саунд) на електронната сцена в средата на 90те години на миналия век (след задължителното за по-зрелите диджеи начало с хип-хоп и поп музика) и останал на същата тази сцена и до ден днешен. Диджей, продуцент, собственик на лейбъл, а напоследък и радиоводещ, Chirs Liebing има солидна маса почитатели по целия свят, включително и в България, където е идвал неведнъж. От септември т.г. седмичното му радио шоу CLR ще се излъчва и по Алфа радио. Шоуто стартира през 2009 г. и носи името на едноименния лейбъл на Liebing, който до същата тази година е бил кръстен на собственика си – Chris Liebing Recordings и тъкмо през 2009 е отбелязал 10 години на музикалния пазар. По повод юбилея тогава, Liebing и екипът му сменят името на лейбъла като инициалите остават същите, но значението им вече не сочи името на артиста, а това, което той прави през целия си живот – Create Learn Realize. Всеки вторник в полунощ по Алфа радио
ф
 Chris Liebing ще разговаря с артисти от твърдата страна на електронната денсмузика и ще представя техните продукции в рамикте на 60 минути. Премиерата е на 3 септември 2011.
На 2 септември пък е премиерата на Blind Spot – още едно от новите предавания
за новия сезон по Алфа. Два часа от най-доброто от техно сцената с атрактивния Dr. Hoffman и неговите гости – труженици предимно на techno-, minimal- и tech-house-полето. Blind Spot е рожба на Preston FM от Обединеното кралство и е в ефира и online на над 60 радиостанции по целия свят. Алфа радио става една от тях и ще излъчва шоуто всеки петък от 10 ч. вечерта.
м
Номинираният за награда Grammy Morgan Page също отбелязва засилено присъствие на вълните на Алфа. Продукцията на калифорниеца е добре позната на почитателите на електронната денсмузика по света и у нас. Траковете му The Longest Road, Strange Condition, Fight For You, I’ve Had Friends и многобройните му ремикси са част от фонотеката всяка уважаваща себе си радиостанция за съвременна денсмузика, каквато е и Алфа радио. The Longest Road в ремикса на Deadmau5 получава номинация за Grammy през 2009, а самият Morgan Page е номиниран за най-престижната музикална награда през 2011 за ремикса на Fantasy на Nadia Ali. През 2011 ще излезе и петият студиен албум на Morgan Page – In The Air. Пилотният сингъл със същото име е вече по върховете в денсмузикалните класации, включително и в Алфа Топ 40, а от 10 септември всяка събота от 2 ч. следобед по Алфа радио ще звучи едночасов микс с впечатленията на Morgan Page от все по-богатото и изключително благодатно поле на електронната музика.
Четвъртото ново предаване в ефира на българското партирадио е DBN Loves... радио шоуто на немската формация DBN. Един час с най-актуалната електронна денсмузика според  Djani Dzihan, Tobias Hahn & Patrick Kroepels (които са на тази сцена от повече от 15 години, но съвсем отскоро като домакини на радиошоу), по Алфа радио ще се излъчва всяка неделя от 2 ч. следобед.
дбн