Начало Новини Момче дава ле в ремикса на Creamer & Lacoste вече по Алфа радио

Момче дава ле в ремикса на Creamer & Lacoste вече по Алфа радио

mav&nina
Познат на всички с парчетата и ремиксите си като; “Something To Lose”, “Forget The World”, “The Healing”, “Hide U”, “Love In Traffic”, “Troy”, “Rapture” и много други, John Creamer реализира нов ремикс, резултат от работата му с Lacoste и българските артисти MAV & Нина Николина. Парчето се казва “МОМЧЕ ДАВА ЛЕ” и ще бъде реализирано първо в България, а вече е част от плейлистата на Алфа радио.

"Момче Дава Ле" е проект, по който се работи 10 години. През 1998 г. Михаил Вучков (MAV) открива тази народна песен благодарение на гайдаря от ансамбъл "Витоша" - Христо Шаллиев. Много скоро след това той пуска парчето на Нина, тъй като смята,че отношението й към българската народна музика е правилно и вярва, че тя ще прегърне идеята му. Трудностите по реализацията на проекта започват още тогава. Години наред не могат да открият DJ, който да усети парчето и да го вплете в симбиозно звучене с хаус музиката, тъй като неравноделният ритъм на народната песен с оказва непреодолим проблем. Стига се дори до момент, в който Михаил Вучков се изправя пред Ню Йоркският градски съд, след като решава да запише част от вокалите на "Момче Дава Ле" в подлез в Central Park, чиято акустика е уникална. Записът се случва през нощта, без участниците в него да знаят, че да се намираш в Central Park след един часа вечерта е криминално престъпление.

През 2010 г. проектът е активиран отново, като този път участниците в него се обръщат към различни български диджеи, а версията предложена от младия диджей и продуцент Richmond Clear ги грабва най-много, защото се доближава до това, което е търсено през всичките тези години. John Creamer се включва в проекта след като чува парчето и предлага да го ремиксира. Официалното видео към „Момче Дава Ле” ще е именно към неговата версия. 

През лятото на 2011 г. слушателите на Алфа радио се радваха на ремикса на Richmond Clear, от 06 октомври и версията на Creamer & Lacoste e част от плейлистата на партирадиото.