Начало Новини Международната денс-индустрия се събира в Амстердам тази седмица. Повече от 200 000 посетители очаква рекордното 17то издание на Амстердам Денс Ивент (Amsterdam Dance Event)

Международната денс-индустрия се събира в Амстердам тази седмица. Повече от 200 000 посетители очаква рекордното 17то издание на Амстердам Денс Ивент (Amsterdam Dance Event)

ADE 2012

 

По традиция, третият уикенд на октомври и дните преди него, са запазени в календара на заетите в световната денсмузикална индустрия за най-голямата конференция и фестивал за електронна музика в света – Амстердам Денс Ивент (ADE). 

 

 

Taзи година събитието е на път да счупи всички рекорди – по посещаемост и по продължителност. 

В рамките на 5 дни и нощи от 17 до 21 октомври в конференцията ще участват над 3 500 делегати-музикални професионалисти от 65 държави. Във фестивалната програма са планирани над 300 партита с повече от 1 700 артисти, сред които Armin Van Buuren, David Guetta, Fatboy Slim, Richie Hawtin, Paul Van Dyk, Carl Cox и Fedde Le Grand. Те ще се изявяват в повече от 75 клуба – сам по себе си безпрецедентен рекорд в световен мащаб. 

Тазгодишното издание на АDE очаква 200 000 посетители, около 1/3 от които чужденци. 

За втора поредна година фестивалът ще бъде ко-домакин на обявяването на 100те най-добри диджеи на света според едноименната класация на списание DJ Mag (19 oктомври). 

За първи път пък ще има богата дневна програма – дневни партита, конференции и уъркшопове с акцент върху музиката и технологиите, аудио-визуалните изкуства и много други актуални теми. 

Повече от всякога АDE е със специално персонализирана програма за различни целеви групи на електронната денсмузикална сцена – изключителното Hard Dance Event (събитие насочено към произвеждащите и харесващи по-твърдата електронна музика), ADE University – образователна програма с лекции и презентации от изтъкнати специалисти и професионалисти в сферата на електронната музика, платформата за млади таланти ADE Next и програмата Music & Bits, която се фокусира върху най-новите онлайн разработки. 

През годините конферентната част на ADE се доказва като една от най-важните платформи за електронна денсмузика. През 2012, за пети пореден път, конферентният панел е напълно разпродаден и ADE ще посрещне огромна делегация от видни гости от музикалната индрустрия, които ще присъстват както на големи, така и на камерни семинари, майсторски клас сесии, дискусии и интерактивни модули, наред с възможността за обсъждане на последните новости и за установяване на важни бизнес контакти. 

Амстердам Денс Ивент се провежда от 17 до 21 октомври и се организира от The Amsterdam Dance Event Foundation, инициатива на Buma (организация с идеална цел, създадена да подпомага и промотира холандската музика).