Начало Новини

Новите предавания по Алфа

3 предавания ще подгряват петъчния предиобед по Алфа радио. От 9:00ч. ще е новият час на свежия радио микс на диджеите от Холандия Patrick Hagenaar & Alistair Albrecht. Oт 10:00 ще слушате радио шоуто на Louis Botella, а в 11:00 ще започва So, Happy in Paris? на зеленоокия французин Michael Canitrot. Своеобразен дебют по Алфа прави и големият Sander Van Doorn, чието авторско Identity радио шоу се настанява в петъците от 11:00 вечерта. Уважаемите слушатели могат да са в очакване още на двучасовото Global DJ Broadcast на Markus Schulz, радиошоуто на Ivan Pica, Black Hole Records, Andy Digweed и Thomas Gold. Подробности - скоро.

Michael Canitrot Sander Van Doorn

 

2000 and One ADE 2011 promo mix -тази събота по Алфа радио

Слушайте промо микс за Amsterdam Dance Event 2011 от световно известния диджей и продуцент 2000 and One - само в събота, 22 октомври 2011 г. в предаването Интересни времена от 11:00 ч.

 2000 and One

 

Момче дава ле в ремикса на Creamer & Lacoste вече по Алфа радио

mav&nina
Познат на всички с парчетата и ремиксите си като; “Something To Lose”, “Forget The World”, “The Healing”, “Hide U”, “Love In Traffic”, “Troy”, “Rapture” и много други, John Creamer реализира нов ремикс, резултат от работата му с Lacoste и българските артисти MAV & Нина Николина. Парчето се казва “МОМЧЕ ДАВА ЛЕ” и ще бъде реализирано първо в България, а вече е част от плейлистата на Алфа радио.

"Момче Дава Ле" е проект, по който се работи 10 години. През 1998 г. Михаил Вучков (MAV) открива тази народна песен благодарение на гайдаря от ансамбъл "Витоша" - Христо Шаллиев. Много скоро след това той пуска парчето на Нина, тъй като смята,че отношението й към българската народна музика е правилно и вярва, че тя ще прегърне идеята му. Трудностите по реализацията на проекта започват още тогава. Години наред не могат да открият DJ, който да усети парчето и да го вплете в симбиозно звучене с хаус музиката, тъй като неравноделният ритъм на народната песен с оказва непреодолим проблем. Стига се дори до момент, в който Михаил Вучков се изправя пред Ню Йоркският градски съд, след като решава да запише част от вокалите на "Момче Дава Ле" в подлез в Central Park, чиято акустика е уникална. Записът се случва през нощта, без участниците в него да знаят, че да се намираш в Central Park след един часа вечерта е криминално престъпление.

През 2010 г. проектът е активиран отново, като този път участниците в него се обръщат към различни български диджеи, а версията предложена от младия диджей и продуцент Richmond Clear ги грабва най-много, защото се доближава до това, което е търсено през всичките тези години. John Creamer се включва в проекта след като чува парчето и предлага да го ремиксира. Официалното видео към „Момче Дава Ле” ще е именно към неговата версия. 

През лятото на 2011 г. слушателите на Алфа радио се радваха на ремикса на Richmond Clear, от 06 октомври и версията на Creamer & Lacoste e част от плейлистата на партирадиото.


 

Chris Liebing, Morgan Page, DBN и Dr. Hoffman ще приветстват и българските си фенове от ефира на Алфа радио.

clr
Нов сезон – нови предавания партирадиото на България.
От септември 2011 в ефира на Алфа радио се настаняват удобно две от най-големите звезди в бранша – техно-гигантът Chris Liebing и номинираният за Grammy светлоок романтик Morgan Page. 
До името на Chris Liebing често стоят думи като “жива легенда”, “няма нужда от представяне”, “техно-титан” (а в този текст и “техно-гигант”) и пр. и това не е само защото промоутърите искат да опишат колкото се може по-цветисто това, което Liebing е за истинските почитатели на по-коравото направление в електронната музика. Стъпил шумно (с отличаващия го shranz саунд) на електронната сцена в средата на 90те години на миналия век (след задължителното за по-зрелите диджеи начало с хип-хоп и поп музика) и останал на същата тази сцена и до ден днешен. Диджей, продуцент, собственик на лейбъл, а напоследък и радиоводещ, Chirs Liebing има солидна маса почитатели по целия свят, включително и в България, където е идвал неведнъж. От септември т.г. седмичното му радио шоу CLR ще се излъчва и по Алфа радио. Шоуто стартира през 2009 г. и носи името на едноименния лейбъл на Liebing, който до същата тази година е бил кръстен на собственика си – Chris Liebing Recordings и тъкмо през 2009 е отбелязал 10 години на музикалния пазар. По повод юбилея тогава, Liebing и екипът му сменят името на лейбъла като инициалите остават същите, но значението им вече не сочи името на артиста, а това, което той прави през целия си живот – Create Learn Realize. Всеки вторник в полунощ по Алфа радио
ф
 Chris Liebing ще разговаря с артисти от твърдата страна на електронната денсмузика и ще представя техните продукции в рамикте на 60 минути. Премиерата е на 3 септември 2011.
На 2 септември пък е премиерата на Blind Spot – още едно от новите предавания
за новия сезон по Алфа. Два часа от най-доброто от техно сцената с атрактивния Dr. Hoffman и неговите гости – труженици предимно на techno-, minimal- и tech-house-полето. Blind Spot е рожба на Preston FM от Обединеното кралство и е в ефира и online на над 60 радиостанции по целия свят. Алфа радио става една от тях и ще излъчва шоуто всеки петък от 10 ч. вечерта.
м
Номинираният за награда Grammy Morgan Page също отбелязва засилено присъствие на вълните на Алфа. Продукцията на калифорниеца е добре позната на почитателите на електронната денсмузика по света и у нас. Траковете му The Longest Road, Strange Condition, Fight For You, I’ve Had Friends и многобройните му ремикси са част от фонотеката всяка уважаваща себе си радиостанция за съвременна денсмузика, каквато е и Алфа радио. The Longest Road в ремикса на Deadmau5 получава номинация за Grammy през 2009, а самият Morgan Page е номиниран за най-престижната музикална награда през 2011 за ремикса на Fantasy на Nadia Ali. През 2011 ще излезе и петият студиен албум на Morgan Page – In The Air. Пилотният сингъл със същото име е вече по върховете в денсмузикалните класации, включително и в Алфа Топ 40, а от 10 септември всяка събота от 2 ч. следобед по Алфа радио ще звучи едночасов микс с впечатленията на Morgan Page от все по-богатото и изключително благодатно поле на електронната музика.
Четвъртото ново предаване в ефира на българското партирадио е DBN Loves... радио шоуто на немската формация DBN. Един час с най-актуалната електронна денсмузика според  Djani Dzihan, Tobias Hahn & Patrick Kroepels (които са на тази сцена от повече от 15 години, но съвсем отскоро като домакини на радиошоу), по Алфа радио ще се излъчва всяка неделя от 2 ч. следобед.
дбн 

 

БГ артистите на Kavarna Dance Festival 2011 и 10 важни неща за фестивала


kdf
Kavarna Dance Festival 2011 намери своите БГ артисти! 
За последните 4 седмици на кастинга се записаха за участие  7 артистични двойки и 21 самостоятелни  DJ, сред които и една дама.
На феста  ще участва тя – Kidd Gerry  и още... любимците Ross & Spassoto, както и сравнително новият тандем  Milen Yanev & X-to.  
И в двата дни на феста от 19 часа, за един час ще свирят младите Mike Ape (22.07) и  Iusko (23.07).
На Kavarna Dance Festival 2011ще бъде премиерата на два дългоочаквани албума. На 22 .07, Guy Gerber ще представи новият си проект с P.Diddy (Guy Gerber търси помощ от феновете си за име на проекта и събира предложения на официалната си страница във Фейсбук).
На 23 .07 Dinka пък ще представи своя нов албум - Tales Of The Sun.

Ето накратко най–важните неща, които трябва да се знаят за Kavarna Dance Festival 2011!
- Фестивалът е на плажа в Каварна.
- Стартът за двата дни е от 19 часа – препоръчва се този час на влизане поради големия интерес. 
- Билети ще се продават и на място. 
- От 12 часа на 22.07 всички, които са спечелили награди от нашите медийни партньори ще могат да си ги получат пред входа на феста в специален пункт – MEDIA AND FREE PASS.
- Баровете ще работят само с жетони. Те ще се продават на входа на фестивала и около баровете. Един жетон е на цена – 3 лева.
- Всички напитки и храни ще са на една цена – 3 лева (т.е. един жетон!).
- И в двата дни на феста 22 -23.07 ще има организиран безплатен транспорт от спирка "Акациите", Варна - от 21.00 до 02.00 ч. на всеки час до Каварна и обратно .
- Безплатен къмпинг ще има до спортна зала в Каварна.
- През цялата нощ има транспорт от морето до града.
- На фестивала ще се влиза само един път! ( т.е. билетът не важи за многократно влизане и излизане на мястото на феста). При излизане  на вече проверен билет, той става невалиден за второ влизане.
 
Алфа радио е официален медиен партньор на първото електронно денсмузикално събитие в Каварна и ще има изнесено студио на територията на фестивала. 
 

Заведи приятел на EXIT Festival 2011

dancearenaexitДо 29 юни 2011 ще продължи SMS играта на Алфа Радио "Заведи приятел на EXIT FESTIVAL 2011". Всеки пълнолетен слушател може да играе и спечели два билета - за себе си и за свой приятел, за 12тото издание на най-големия музикален фестивал в Европа, което ще се проведе от 7 до 11 юли в Нови Сад.
Играта е викторина, в която трябва да се отговори на въпрос:
Как се нарича мястото, където се провежда EXIT Fest?
Възможните отговори са:
а) Петроварадинска градина
b) Петроварадинска крепост
с) Църква Свети Петър и Варадин
Участието става с изпращане на SMS с текст EXITA, EXITB или EXITC (верният според слушателя отговор) на кратък номер 1925. Цената на 1 SMS е 1.20 лв с ДДС, участието е неограничено до 24:00 ч. на 29 юни 2011 г. На тазгодишното издание на EXIT ще се изявяват Portishead, Jamiroquai, Underworld, Deadmau5, James Zabiela, Fedde Le Grand и много други (целият line-up - тук), част от партитата на Dance arena ще звучат на живо по Алфа радио, а двама от участвалите в играта слушатели ще могат да чуят и да видят любимите си изпълнители на живо, заедно със свой приятел.

  Пълните условия и правила на играта тук. 

 


Страница 7 от 9